Koirasta on paljon iloa

Koirasta on paljon iloa

toukokuu 20, 2019 Off By niina

Koiraa ei turhaan sanota ihmisten parhaaksi ystäväksi. Koiran, ja useiden muiden lemmikkien, vaikutus ihmisten elämään on suuri ja se saa aikaan monia positiivisia muutoksia.

  • Lapset, joilla on lemmikki seurana, omaavat paremman itsetunnon, enemmän empatiaa ja sosiaalisia taitoja.
  • Koira antaa rajattomasti ehdotonta rakkautta
  • Usein, jos alle vuoden ikäisellä lapsella on koira tai kissa samassa taloudessa, astman ja allergioiden mahdollisuus on pienempi. Se myös auttaa saamaan paremman immuniteettijärjestelmän.
  • Lemmikin silittäminen vähentää ahdistusta ja auttaa rentoutumaan. Koiranomistajien verenpaine on usein alhaisempi, kuten on myös kolesteroli. Ylipäätään sairauksien määrä on vähäisempi.
  • Koiran hoitaminen ja lenkittäminen on hyvää urheilua.
  • Lapset oppivat vastuuta, ymmärrystä ja kunnioitusta muita kohtaan.

Koirat ovat myös mainio kaveri yksinäiselle ihmiselle, ikään katsomatta. Koira on aina vierellä, aina valmis olemaan yhdessä, tai lähtemään seikkailulle. Koiran avulla on myös helpompi saada ystäviä, sillä lenkillä muiden ihmisten kanssa jutteleminen alkaa usein vaikka toisen kehuessa koiraa. Koira myös vaatii omistajalta tietyt rutiinit ja toimet, mikä estää esimerkiksi masentunutta henkilöä sulkeutumaan täysin omaan maailmaansa, mikäli mielii pitää koiransa elämän mielekkäänä. Koira on siis usein yksi elämän parhaimmista asioista ja sen takia ei ole ihme, että niiden määrä on jatkuvasti kasvamassa. Ainoastaan koiranomistaja tietää, minkälaista on omistautuneen ja iloisen karvaturrin omistaminen ja elämän jakaminen tämän kanssa.