Koiran kouluttaminen tärkeää

Koiran kouluttaminen tärkeää

joulukuu 24, 2018 Off By niina

Hyvin koulutettu koira on onnellinen koira. Se pystyy olemaan paremmin osa perheen arkea ja kulkea mukana missä tahansa. Koulutettu koira osaa käyttäytyä vieraiden kanssa, jolloin sitä ei tarvitse sulkea omaan huoneeseen tai pihalle. Koiran kanssa on helppo käydä lenkeillä ja jopa ilman hihnaa kulkeminen onnistuu mainiosti. Vaaratilanteilta vältytään, koska koira tulee takaisin kutsuttaessa, eikä lähde sooloilemaan. Kouluttaminen on myös yhteistä hauskanpitoa, mikä parantaa omistajan ja koiran välistä suhdetta.

Kuinka koirat oppivat?

Koirat oppivat yhdistelemällä asioita, eli kun koira palkitaan tietystä käytöksestä, se toistaa sitä. Jotta tämä toimisi mahdollisimman tehokkaasti, tulee palkan olla yhteydessä toimeen, eli se pitää antaa muutaman sekunnin sisällä.

Muista nämä asiat koiraa kouluttaessa:

 

 • Oppimisen pitää olla hauskaa.
  Koira reagoi nopeammin kun sillä on hauskaa, eikä se tunne oloaan uhatuksi. Jos koira tekee virheen, se on aina ohjaajan vika, joten syyllistä on turha hakea muualta.
 • Lyhyet oppitunnit
  Muutaman minuutin harjoittelu on paljon parempi, kuin tuntien puurtaminen. 5 minuutin pätkiä voidaan tehdä useita kertoja päivässä.
 • Harjoittele erilaisissa paikoissa
  Kouluttamista tulee tehdä kotona, lenkeillä, puutarhassa ja jopa vilkkailla alueilla, kun se sujuu muualla.
 • Palkkaa oikeassa kohdassa
  Palkan tulee ilmaantua aina oikein suoritetusta liikkeestä, sen jälkeen liikekuviosta ja viimeiseksi hyvästä yrityksestä.