Sopivan koirarodun valinta

Sopivan koirarodun valinta

syyskuu 8, 2017 Off By niina

Koirarotuja on satoja, ja niistä oikean valitseminen voi olla vaikea tehtävä. Tästä löydät esimerkkejä muutamista eri rotujen ominaisuuksista

Toy rodut
Toy rodut ovat pieniä, mutta niiden joukosta löytyy paljon erilaisia ominaisuuksia. Osa roduista tarvitsee paljon liikuntaa ja turkinhoito voi olla vaativaa.

Terrierit
Tuholaisten metsästämiseen jalostetut rodut omaavat vahvat vietit kaivaa ja metsästää. Ne ovat rohkeita ja älykkäitä, aktiivisia koiria, joilta ei puutu tahdonvoimaa.

Ajokoirat
Joskus jopa itsenäisiksi kutsutut ajokoirat on jalostettu löytämään riistaa ja metsästämään. Ne ovat työkoiria, jotka vaativat paljon liikuntaa.

Työkoirat
Nämä koirat on jalostettu tiettyyn tehtävään ja usein ovat suhteellisen kookkaita. Älykkyys ja suuri liikunnantarve tekevät niistä täydellisen lemmikin aktiiviselle perheelle, mutta joukosta löytyy myös lempeitä jättiläisiä, jotka sopivat lapsiperheille mainiosti.

Paimenkoirat
Paimenkoirat jalostettiin työskentelemään kotieläinten ja karjan kanssa, joten ne ovat hyvin aktiivisia ja tarkkaavaisia. Älykkäinä koirina niille tulee tarjota sekä fyysistä, että henkistä stimulointia runsaasti. Nämä koirat ovat onnellisemmillaan, kun niillä on tehtävä mistä suoriutua.

Lintukoirat
Lintukoirat on jalostettu etsimään ja noutamaan lintuja. Niillä on usein lempeä luonne, minkä ansiosta ne sopivat perheellisiin koteihin.

Sekarotuiset ja muut rodut
On lukuisia koiria, jotka eivät sovi näihin kategorioihin. Esimerkiksi sekarotuiset ovat hyvä esimerkki koirista, joilla ei ole liian pitkälle jalostettuna mitään luonteenominaisuutta.