Kuinka totuttaa kissa ja koira toisiinsa?

Kuinka totuttaa kissa ja koira toisiinsa?

lokakuu 4, 2017 Off By niina

Vaikka kissoja ja koiria pidetään usein vihollisina, ei tämä pidä paikkaansa, jos ne totutetaan toisiinsa oikein. Tästä voi syntyä hellyyttävä ja läpi elämän kestävä ystävyys, josta molemmat hyötyvät. Mikäli toinen lemmikeistä, tai molemmat, ovat tottuneet toisen lajin edustajiin, on tutustuttaminen paljon helpompaa, mutta silti on hyvä ottaa asiat hitaasti ja harkitusti.

Valmistelut

Kun kissa tutustutetaan koiraan, tai toisinpäin, tarvitaan turvallinen alue kissalle, johon koira ei pääse käsiksi. Jos kissa on uusi tulokas, kannattaa sille varata oma paikka talosta, jotta se voi tottua ympäristöön rauhassa. Mikäli uusi tulokas on koira, kannattaa valita paikka, jossa kissa tuntee olonsa turvalliseksi. Alueelle on hyvä siirtää kaikki kissan tarvikkeet, kuten sänky, ruokakipot ja hiekkalaatikko, vaikka kissa kävisikin ulkona tarpeilla. Vaikka kissa olisikin itsevarma, uuteen koiraan tutustuminen voi olla pelottava kokemus, joten turvapaikan löytyminen on hyvin tärkeää. Porttien käyttäminen voi myös olla järkevä vaihtoehto, sillä kissa pääsee kulkemaan niistä vapaasti, ja eläimet voivat haistella toisiaan, mutta koira pysyy rajatulla alueella.

Totuttaminen

Ensimmäisten päivien ajan lemmikit on hyvä pitää erossa toisistaan. Kun aika on koittanut, tärkein seikka on estää koiraa jahtaamasta kissaa. Koiran lemmistä, tai kaulapannasta, on hyvä pitää kiinni varmuudeksi, sillä vaikka koira ei haluaisi satuttaa kissaa, jahtaamisen kohteena oleminen ei ole koskaan hauskaa. Koiran ei pidä myöskään antaa haukkua tai tuijottaa kissaa liian kauaa, varsinkaan lihakset jähmettyneinä, jolloin se usein valmistautuu syöksyyn. Jos toinen eläimistä on liian peloissaan, on parempi pitää niitä erillään taas muutama päivä ja kokeilla uudestaan. Mitä rauhallisempi tunnelma tilanteessa on, sitä lähemmäs toisiaan lemmikkien voi antaa mennä ja sitä isompi todennäköisyys ystävyyden syntymiselle on.