Yleisiä harhaluuloja koirista

Yleisiä harhaluuloja koirista

marraskuu 5, 2017 Off By niina

Nämä yleiset harhaluulot voivat yllättää!

1. Koirat eivät näe värejä
Tämä ei pidä paikkaansa, sillä vaikka koirat eivät näe yhtä paljon värejä kuin ihmiset, eivät ne näe pelkästään mustana ja valkoisena. Koirat pystyvät esimerkiksi näkemään sinistä ja keltaista, mutta vihreän ja punaisen sävyt ovat haastavia.

2. Koira syö ruohoa kipeänä
Koirat voivat syödä ruohoa koska tahansa ja tämä aiheuttaa omistajassa huolta, erityisesti koska koira oksentaa usein syömisen jälkeen. Usein uskotaankin, että koira syö ruohoa, koska vatsassa on jotain epämukavaa, mistä halutaan eroon. Toinen uskomus on vitamiinien puute, mikä ei myöskään aina pidä paikkaansa. Todennäköisin vaihtoehto on se, että koirasi tykkää ruohon mausta, varsinkin keväällä ja kesällä, kun ruoho on tuoretta. Koiralla ei siis ole hätää, kunhan se ei syö kemikaaleilla ruiskutettuja kasveja ja se on madotettu.

3. Koiran ikä ihmisen vuosissa on 7 kertainen
Koiria on niin monenlaisia ja kokoisia, ettei ikää ihmisten iässä voida laskea aivan näin yksinkertaisesti. Eri roduilla kestää eripituinen aika kasvaa ja elinikään vaikuttaa useat tekijät. Pienet rodut elävät usein pidempään kuin suuret, mutta suurilla kestää pidempi aika aikuistua.

4. Vanha koira ei opi uusia temppuja
Vaikka pentujen aivot imevät tietoa pesusienen lailla, ei se tarkoita, etteikö vanha koira oppisi myös. Joskus ne oppivat jopa nopeammin!