Koiranpentu tulossa kotiin? Nämä kaikki välineet sinun pitää hankkia

Koiranpentu tulossa kotiin? Nämä kaikki välineet sinun pitää hankkia

maaliskuu 8, 2022 Off By niina

Onko kotiisi tulossa koiranpentu? Onneksi olkoon! Pienen karvaisen (tai vähemmän karvaisemman) perheenjäsenen tuleminen uuteen kotiin on aina jännittävä asia. Koiravauvan elämään kuuluu paljon samoja asioita kuin ihmislapsenkin taipaleeseen: vahinkoja, opettelua, rajojen testaamista ja paljon, paljon muuta.

Myös omistajan näkökulmasta on paljon muistettavaa ja opittavaa. Ennen kuin pikkuinen koira tulee kotiin, on kodista tehtävä lemmikille turvallinen. On muistettava, että vahinkopisuja sattuu varmasti ja kengät ovat kivoja puruleluja. Ja hankinnat… Niin. Mitä kaikkea pennulle sitten pitääkään hankkia? Kuten ensimmäisen ihmislapsenkin kohdalla, on ensimmäisen koiranpennun kohdalla varsin tavallista, että omistajalla lähtevät shoppailut käsistä. Markkinoilla on tarjolla yhtä sun toista härpäkettä, toiset hyödyllisempiä kuin toiset. Ei kannata kuitenkaan shoppailla holtittomasti, sillä pentukuumeinen omistaja voi saada turhakkeisiin uppoamaan jopa satoja euroja. Sen sijaan kannattaa panostaa siihen, että hankkii tarpeelliset välineet laadukkailta tekijöiltä ja hyvälaatuisena. Pieni pentu ei loppujen lopuksi tarvitse paljoakaan – tässä artikkelissa tarjoamme helpon listauksen siitä, mitä kaikkea sinun PITÄÄ hankkia.

Koiranpentu tulee taloon – omistajan ostoslista

  • Laadukkaat ja mukavat koiran valjaat

Yksi tärkeimmistä hankinnoista koirasi terveyden kannalta ovat yllättäen Koiran valjaat – tarkemmin ottaen laadukkaat sellaiset, jotka istuvat koirasi päällä hyvin ja tarjoavat pennulle mahdollisimman mukavat lenkkihetket. Panosta siis laadukkaisiin valjaisiin ja muista ostaa ne oikean kokoisena, sillä koiran valjaita on tarjolla monessa eri koossa ja pentusi kasvaa taatusti vauhdilla.

  • Talutin tai hihna

Kun oikeanlaiset koiran valjaat on hankittu, on aika siirtää katse taluttimeen. Moni päätyy perinteiseen flexiin, jonka avulla taluttaminen on tehty todella helpoksi. Pentuaikana parempi vaihtoehto on kuitenkin monessa tapauksessa hihna, sillä sen avulla pentu ei opi vetämään lenkkien aikana. Pentuajan jälkeen taluttimen voi hyvin vaihtaa omistajalle mukavampaan flexiin.

  • Juoma- ja ruokakupit

Jokainen pikkuinen tarvitsee paljon ravitsevaa ravintoa ja runsaasti virkistystä veden muodossa jaksaakseen. Investoi siis kuppeihin, jotka ovat tarpeeksi tilavat koirasi ravinnolle vielä silloinkin, kun koirasi kasvaa isoksi ja ravinnontarve kasvaa entisestään.

  • Leluja

Pieni koira on kuin pieni lapsi – lelut ovat siis enemmän kuin pop! Hanki koirallesi muutamia opettavaisia ja viihdyttäviä leluja, joiden avulla se saa viihdytettyä itseään. Esimerkiksi purulelut pitävät hyvin koiran poissa pahanteosta, joten leluista on hyötyä myös omistajalle. Panosta sekä leluihin joilla voitte leikkiä yhdessä että sellaisiin, jotka viihdyttävät pentua silloin kun et ole paikalla.

  • Ruokaa

Karvakaverisi tarvitsee hyvälaatuista ravintoa kasvaakseen suureksi ja vahvaksi. Panosta siis laadukkaaseen ruokaan, jonka avulla koira saa kaiken tarvitsemansa ravinnostaan. Jos et löydä tarpeeksi monipuolista ravintoa tyydyttämään koirasi vitamiini- ja kivennäisainetarpeita, voit myös lisätä ruokaan lisäravinteita lemmikkisi terveyden ja pitkän iän edistämiseksi.

  • Herkkuja

Kun pennun koulutus on vielä kesken, herkuilla on hyvinkin keskeinen rooli siinä, oppiiko pieni esimerkiksi sisäsiistiksi, kävelemään vetämättä ja istumaan pyynnöstä. Aina kun pentu toimii hienosti, tulee hänet palkita pienellä namilla. Pidä herkkuja siis aina saatavilla niin, että saat palkittua pennun välittömästi hyvän teon jälkeen. Näin sinulla on hyvinkin nopeasti hyväkäytöksinen pieni karvaturri, josta sietääkin olla ylpeä!