Oletko harkinnut rescuekoiran ottamista?

Oletko harkinnut rescuekoiran ottamista?

kesäkuu 9, 2024 Off By niina

Rescuekoirat eli kodittomat koirat ovat monien suomalaisten sydämissä. Useat haaveilevat kodin tarjoamisesta kodittomalle koiralle. Nykyään se onkin helppoa, sillä Suomessa toimii useita järjestöjä, jotka tuovat rescuekoiria ulkomailta Suomeen. Koiria tuodaan eniten Romaniasta, Virosta ja Venäjältä. Myös tiettyjä rotuja, kuten galgoja, tuodaan Espanjasta. Helpoiten rescuekoiriin voi tutustua etsimällä tietoa eri järjestöiden nettisivuilta. Siellä voi tutustua eri koiriin ja myös adoptioprosessiin. Se ei välttämättä ole helppo tai lyhyt, sillä rescuekoira vaatii yleensä aina enemmän kuin kasvattajalta ostettu pentukoira tai vaikka vanhempikin koira, joka on tottunut elämään perheessä. Rescuekoirat eivät nimittäin ole välttämättä koskaan eläneet perheessä tai edes käyneet sisätiloissa. Koiran hankkiminen on iso päätös eikä se onnistu yhtä helposti kuin esimerkiksi tapettien vaihtaminen kotiin. Tapetit saa kätevästi osoitteesta Kotitapetti, ja sieltä tilatessa voi luottaa siihen, että saa sitä, mitä tilaa.
Näin tapettien valitseminen ja ostaminen käy helposti, kun Kotitapetti on apunasi. Myös netistä tilaaminen on helppoa. Sinun ei tarvitse odotella pitkään uusien tapettiesi saapumista. Valitettavasti rescuekoiran kohdalla toiminta ei koskaan ole näin helppoa. Se vaatii aikaa ja vaivannäköä.

Miten adoptioprosessi etenee?

Kun ajatuksissa on ottaa rescuekoira, tulee sinun tutustua koiraan tarkasti ja tehdä sen jälkeen adoptiohakemus. Järjestön edustaja ottaa sinuun yhteyttä sopiakseen haastattelun. Haastattelussa käydään läpi hakijan tilannetta ja sitä, sopiiko kyseinen koira varmasti hakijalle. Kaikki koirat eivät sovellu kaikille. Erityisesti erityisadoption kohdalla tilanne on hankalampi, sillä koirilla voi olla vaikka mitä terveydellisiä ongelmia tai esimerkiksi käytöshäiriöitä. Sellainen koira tarvitsee kokeneen kodin eikä tuollaisia koiria koskaan annetakaan ensimmäisiksi koiriksi. Jos oikea koira ja koti kohtaavat, on aika siirtyä valmistelemaan koiran tuomista Suomeen. Se tapahtuu aina järjestön toimesta. Koira saapuu aina tarkastettuna, rokotettuna ja madotettuna.