Koira on ihmisen paras ystävä

Koira on ihmisen paras ystävä

toukokuu 8, 2020 Off By niina

Koiran ja ihmisen välinen suhde on pitkä

Koiran ja ihmisen välinen ystävyys on häkellyttävän pitkä, sillä ihminen ja koira ovat eläneet yhdessä jo peräti 30 000 vuotta. Yhteinen tarina alkoi, kun ihminen kesytti sudesta itselleen apulaisen ja työtoverin, minkä jälkeen koirasta tuli pian yksi maailman levinneistä eläimistä.

Suomessa koiralla on perinteisesti ollut oma tehtävänsä ja roolinsa. Maaseudulla jokaiseen taloon on perinteisesti kuulunut yksi tai useampi koira, jonka tehtävänä on ollut vahtia, ettei puutavara lähde pihasta varkaiden matkaan tai haukkumalla ilmoittaa, että pihapiiriin on tulossa uusia ihmisiä. Koiria on hyödynnetty erityisen paljon myös metsästyksessä, kalastuksessa sekä erilaisissa maatilan töissä.

Nykyään koira on yhä isommalle osalle suomalaisista lemmikki, joita pidetään yleisesti myös kerrostaloasunnoissa. Vaikka koirilla ei ole enää samanlaista selkeää roolia taloissa, on koirien suosio kasvanut ennätyksellisen korkealle. Suomessa on nykyisin rekisteröitynä peräti 700 000 koiraa, jonka lisäksi ihmisillä on myös rekisteröimättömiä koiria.

Mistä sitten moinen valtava summa kertoo? Koirien suosion kasvu kertoo ensinnäkin siitä, että sinkkutalouksien määrä on kasvanut, ja moni perheetön hankkii kumppanin puuttuessa itselleen koiran. Koirasta saa tukea ja seuraa, ja johon voi aina luottaa. Koiran hellyyttävä luonne myös vetoaa ihmisiin, ja monelle koira on myös paras ystävä. Koiran kanssa voi kokea monia unohtumattomia kokemuksia, jonka lisäksi koirasta on suurta iloa erityisesti lapsille. Tämän lisäksi ihminen on jalostanut koiria niin pitkään, että jokaiselle löytyy varmasti itselle sopiva koirarotu.